9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

A Honeybush tea pozitív élettani hatásai

2018 Június 19

A Honeybush tea pozitív élettani hatásai

Magas antioxidáns és alacsony tannin tartalmú és koffeinmentes Honeybush tea fogyasztása számos pozitív élettani hatással jár. Különböző gyógyhatással rendelkezik, főzete nem csak az influenza, a hurut, hanem a menopauza tüneteit is enyhíti és a napégés kezelésére is alkalmas. A hatását leghatékonyabban akkor tudja kifejteni, ha hosszú áztatást követően ízesítés nélkül fogyasztjuk.

A gyógyteák gyorsan népszerűvé váltak az alternatív gyógyászatban. Az egyik rendkívüli pozitív élettani hatásokkal rendelkező gyógynövény tea a Dél-Afrikából származó Honeybush tea. Könnyen felismerhető nagyméretű, sárga és vörösesbarna virágairól ez az édes illatú növény, a belőle készült főzet jellemzően mézes illatú és ízű, gyümölcsös, édes és kellemes.

A Honeybush tea alacsony tannin tartalmú és nincs benne koffein, ami azt jelenti, hogy ez a tea nem befolyásolja az idegrendszer működését úgy, mint egy hagyományos tea vagy kávé. Viszont sok flavonoid, antioxidáns és fenolos komponens található benne, amelyek számos betegség gyógyítására alkalmas a megfázástól az allergián keresztül egészen a menopauza tüneteinek enyhítéséig.

A Honeybush tea élettani hatásai közül a legfontosabbak:

  1. A megfázást és köhögést enyhíti

A honeybush tea vírusölő és antibakteriális tulajdonságai erősítik az immunrendszert és segítenek a szervezetnek a betegség megelőzésében és a betegséggel való küzdelemben. A fenolos vegyületek megerősítik az immunrendszert és megvédik az oxidatív stressztől. A honeybush tea különösen hatékonyan hat a hurut tüneteinek enyhítésére. A köhögés általános kezelésére széles körben alkalmazzák. A kutatások azt mutatják, hogy a Honeybush köhögés csillapítására gyakorolt jótékony hatása az egyik alkotórészéből, a pinitolból származik, ami egy köptető hatású módosított cukor.

  1. Cukorbetegeknek is javasolt fogyasztani

A pinitol vércukorszint-csökkentő hatású és laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a pinitol fogyasztása inzulinhoz hasonló hatást fejt ki. A pinitol egyre nagyobb jelentőséget kap a cukorbetegség kezelésére irányuló kutatások során.

  1. Csökkenti a menopauza tüneteit

A kutatások kimutatták, hogy a Honeybush olyan antioxidánsokat is tartalmaz, mint az izoflavonok és a kumesztán, amelyek fitoösztrogének. A fitoösztrogének pedig csökkentik a változókor kellemetlen tüneteit, a hőhullámokat és a csontritkulás megelőzésére is jótékonyan hatnak.

  1. Megakadályozza az UV sugárzás által okozott bőrkárosodást

A Honeybush kivonat védelmet nyújt a bőrkárosodás ellen, különösen az ultraibolya B sugárzás által okozott leégés esetén. A Honeybush kivonat jelentősen csökkenti a leégés tüneteit, mint például a kipirosodást és hámlást.

Honeybush készítése

A Honeybush teát szokták tejjel és cukorral is fogyasztani úgy, mint a fekete teát, de az igazi édes ízének élvezéséhez nem szükséges ízesíteni. Ha kis mennyiségű mézet teszünk hozzá, akkor ez még jobban kihozza a gyógynövény mézszerű aromáját. A Honeybush főzetében forró kajszibarack lekvár, virág, méz és szárított gyümölcsök ízei fedezhetőek fel. Összességében enyhén édeskés jellegű. A tea további előnye, hogy hidegen áztatva kiváló jeges tea készíthető belőle.

Főzetét napi rendszerességgel fogyaszthatjuk. Köhögés kezelésére, cukorbetegség esetén a vércukorszint szabályozására vagy a menopauza tüneteinek csökkentésére érdemes naponta többször fogyasztani.

Tehát nincs más hátra, dőljünk hátra és élvezzük a Honeybush tea jótékony hatásait.

forrás: https://www.curejoy.com/content/health-benefits-of-honeybush-tea/