9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

A kávézás már a múlté? A tea egyre népszerűbb a Millenials korosztály körében

2018 Szeptember 10

A kávézás már a múlté? A tea egyre népszerűbb a Millenials korosztály körében

A teázás régi britt hagyománya visszatér az Y Generáció által, nézzük is, hogy miért?

Minden bizonnyal, kedvenc angol könyved főhőse szeret teázni. És persze Kate Middleton is. De a teázás egyre inkább népszerűvé válik a Millennials generáció körében is. És nem csak azért, mert erősíti az immunrendszert, enyhíti a PMS (premenstruációs) tüneteket, hozzájárul az egészséges, ragyogó bőrhöz és sok más, kutatásokkal bizonyított egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Íme további három ok, amiért érdemes becsatlakoznod a teázás új trendjeibe (vagy bővítened tea ismereteidet).

1. Egyre több újabb és egyedi teafajta van

A tea jelenleg egy 21 milliárd dolláros üzlet csak az Egyesült Államokban. Egyre több fajta tea található élelmiszer boltokban és bio boltokban. És egyre több teázó és a különleges (specialty) tea shop, webáruház jön létre. Miért is?

Az oka, hogy a világ minden tájáról érkező prémium teák egyre inkább elérhetők számunkra, nem úgy, mint régen, szüleink és nagyszüleink idejében. Mivel világszerte egyszerűbb a teával kereskedni, így megfizethetőbbé vált. Több új és egyedülálló teafajta jelent meg és vált népszerűvé, mint az oolong, a maté tea és a matcha.

2. Mindenki megtalálja a saját ízlésének valót

A millennials-ok sokkal merészebbek a teák érdekes világának felfedezésében. Míg a tea ínyencek megbotránkoznak a filteres vagy előre elkészített tea fogyasztásán, a Millennials-okat ez egyáltalán nem zavarja. Például 85 százalékuk szívesebben választ jeges teát a boltok polcairól, mint más üdítőt. Több üdítőt gyártó cég, többek között a Coca-Cola is, erre a növekvő trendre felkészülve, többféle jegestea márkával jelent meg a piacokon. Jelenleg főleg édesített teák találhatóak a kínálatukban de Vanessa Facenda, a Tea & Coffee Trade Journal szerkesztője szerint hamarosan több cukrozatlan, organikus, eredeti ízeket megőrző változat megjelenése várható azok számára, akik egészség- és környezettudatosak.

3. Egyedi teák

Az igazi Millennial tea szeretők különleges üzleteket és csúcsminőségű teákat keresnek, hasonlóan, ahogy ez a kávék esetében a "hipster kávék" népszerűvé válásánál tapasztalható volt. Minél különlegesebb, egyedibb egy tea, annál érdekesebb számukra. Taylor Cowan, a Spirit Tea társalapítója szerint a tea megítélése a borhoz hasonlóan változik meg: "A jó borról harminc vagy negyven évvel ezelőtt azt gondolták, hogy francia és csak különleges alkalmakkor fogyasztották.” Ez persze azóta megváltozott, hasonlóan a borhoz, a minőségi szálas tea napi szinten történő fogyasztása sem fog luxusnak számítani.

Legközelebb, ha teát vásárolsz, akkor érdemes egy kis időt szánni a kiválasztására. Lehetőleg szálas teát vagy legalább piramis filterbe csomagolt teát válassz, így megismerkedhetsz egy új világgal. Ideje felfedezned új ízeket, a teázás élménye csak rád vár!

forrás: https://verilymag.com/2017/10/millennials-love-tea-not-caffeine