9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

A teafogyasztás egészségre gyakorolt pozitív hatásai

2017 Október 04

A teafogyasztás egészségre gyakorolt pozitív hatásai

A tea fogyasztók nagy örömére a tea egy igazi egészség bomba. Lássuk az 5 legfontosabb egészségre gyakorolt hatását:

Hidratál

A emberi test 45-70% -a vízből áll, a hidratáltság elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Az orvosok szerint legalább 1,5 liter folyadékot ajánlott fogyasztani egy nap és a rendszeres teázás az egyik legegyszerűbb módja, hogy a napi adagot teljesítsük. És változatos ízvilágú teák fogyasztása sokkal izgalmasabb, mint egész nap vizet inni. A kevés folyadék fogyasztás fizikai és mentális teljesítményünkre egyaránt kihatással van, fáradtságot és akár fejfájást is okozhat de egy rendszeresített reggeli és délutáni teázással mindezt megelőzhetjük.

Alapvető ásványi anyagok

A tea természetes forrása az ásványi anyagoknak és káliumnak: A mangán alapvető fontosságú a csontnövekedéshez és a test fejlődéséhez, míg a kálium kulcsfontosságú a szövetek, mint ideg- és izomszövet működéséhez.

Koffein

Egy átlagos tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy kávé. Bár az egyes teafajták koffein tartalma változó, általánosan elmondható, hogy körülbelül fele annyi koffein van bennük, mint egy instant kávéban. A fekete 40-70 mg, a zöld tea pedig közel 25-40 g koffeint tartalmaznak, míg a gyógyteákban vagy a rooibosban és honeybushban egyáltalán nincs koffein így igazi elalvás előtti italunk lehet.

Fekete vagy zöld? Polyfenolok & Flavanolok…

A tea fontos forrása az egészségjavító ásványoknak, polifenoloknak és flavanoloknak. Valóban a teának és a gyógyteáknak számos gyógyító és egészségjavító hatása van. A fekete tea tele van flavonoidokkal ami akár teljes bevitelünk 80%-át biztosíthatja.

Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy három csésze tea elfogyasztásával naponta megközelítőleg ugyanannyi antioxidáns hatású flavonoidot juttatunk a szervezetünkbe, mint hat darab alma elfogyasztásával.

Mind a zöld, mind a fekete tea ugyanabból a növényből származik, a Camelia sinensis teacserjéből, ami azt jelenti, hogy hasonló mennyiségű hasznos antioxidánsokat tartalmaznak.

Egészséges szív

A teák egy sor polifenolos összetevőt tartalmaznak. A polifenolok segítik a koleszterinszint és a vérnyomás csökkenését, valamint javítják az artériás funkciót, amelyek hozzájárulnak a szív egészséges működéséhez.

Epidemiológiai vizsgálatok szerint a flavonoidban gazdag étrend csökkentheti a szív-érrendszeri megbetegedést. A tea teszi ki a flavonoid bevitel nagy részét számos nyugati országban, ahol naponta többször fogyasztanak teát.

Tehát a napi hidratálástól a testünk egészséges állapotának megőrzéséig, most már hivatalos, hogy a TEA FOGYASZTÁSA JÓ NEKED. Ideje elővenni a vízforralót ...

forrás: https://www.eteaket.co.uk/5-health-benefits-drinking-tea-tea-riffic-way-boost-health/