9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

Japán tea & desszertek

2017 December 17

Japán tea & desszertek

A japán teák desszertekkel való párosítása bár létezik, de mégis kevesen ismerik. A Matcha egyre népszerűbb, de a japán teák egyéb fajtái is nagyszerűen egészítik ki a desszerteket. Biztos sokan meg fognak lepődni azon, hogy ezeket a teákat ételekkel, sőt desszertekkel is fogyaszthatjuk.

A desszertnek és a teának egyaránt saját egyedi karaktere van. Ha együtt fogyasztjuk, akkor egy harmonikus élményt nyújt minden ínyenc számára. Az aromától az ízig, hatással van a desszertre, felerősíti a domináns ízjegyeket.

Az alábbiakban néhány javaslat található arra vonatkozóan, hogyan lehet párosítani a japán teákat különféle édességekkel.

Friss gyümölcsök

Ha nem vagy híve a hagyományos értelemben vett desszerteknek és szívesebben választod a gyümölcsöt, akkor egyes teák, mint a kyo bancha, megtartja az ízek egyensúlyát, miközben nem nyomja el a gyümölcsök frissességét.

Csokoládé és csokoládé alapú desszertek

Az étcsokoládé intenzív, keserű aromájú, mivel magas a kakaótartalma. Magas umami tartalmú teák, mint például a gyokuro és a sencha az étcsokoládéhoz fogyszthatóak. A kukicha édessége semlegesíti a csokoládé keserű ízét. A tejcsokoládé több cukrot tartalmaz. A Matcha és a Sencha jól kiegészítik a tejcsokoládék édességét a kissé keserű és növényi ízvilágukkal, ami kiemeli a csokoládé ízét. Végül a hojicha pörkölt íze jól harmonizál a legtöbb csoki alapú desszerttel.

Citrus desszertek

Hojicha tökéletes kísérője a citrus desszerteknek, köszönhetően a karakteres pörkölt és karamell ízének. A wakocha földes íze is kiemeli a desszertek citrus ízét.

Krémes desszertek

A wakoucha pörkölt íze teljesen ellentétes ezekkel a desszertekkel. A finom fanyarsága és enyhe malátás aromája ellensúlyozza a gazdag és krémes desszertekből származó tömény édességet.

Diós desszertek

Ételeket keresel az édes sakura teádhoz? A mogyorós desszertek, mint a macaron és a diós keksz, kiegészítik a sakura tea édességét és enyhe sósságát.

Nincsenek kőbe vésett szabályok az étel és a tea párosításában. Nyilvánvalóan saját ízlésednek megfelelően kiválaszthatod, hogy melyik párosítás felel meg a legjobban a saját ízlésednek. Az ételeket élvezni kell, és ugyanez érvényes a desszert és tea párosításra is.

forrás: https://obubutea.com/japanese-tea-dessert-pairings/

Desszertekhez a következő teákat japán teákat találhatod nálunk:

Friss gyümölcsökhöz – Kyo Bancha

Csokoládé és csokoládé alapú desszertek - Sencha midori no kaori, Prémium Hojicha

Citrus Desszertek - Prémium Hojicha