9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

TEA, BOLDOGSÁG & HYGGE

2017 november 02

 Mi történik velünk, amikor a hygge állapotba kerülünk, és miben különbözik ez egy átlagos teázástól?

A dán trend, ami elárasztotta a világot norvég pulóverrel, faházzal és gyertyafényes jazz zenével. A hygge nem csak egy trend, hanem életérzés. Mi történik velünk, amikor a hygge állapotba kerülünk, és miben különbözik ez egy átlagos teázástól?

Mi a hygge

Lényegében a hygge azt jelenti, hogy kellemes hangulatot teremtenek, és jó emberekkel élvezik a jó dolgokat az életben. Barátok és családok együtt- ez is hygge. Egy asztal körül megbeszélni az élet nagy és kis dolgait, ez áll a legközelebb hygge-hez. Talán ez a magyarázat, hogy miért a dánok a legboldogabb emberek?

A hygge nem kézzelfogható dolog. Bár a marketing világában nemrég megjelent definíciója szerint norvég pulóverekből, a krémes latte-ből, a dán péksüteményekből és hasonlókból áll, de Meik Wiking bestsellerében (How To Be Hygge) a hygge-t úgy írja le, mint egy érzést, ami belülről jön.

Tea, boldogság & hygge
A teázásnak számos olyan hatása van, ami hozzájárul a hygge élményhez. Pozitív érzéseket kelt, elgondolkodtat, társasági kapcsolatokat erősít és kikapcsol. Mindezek összesen boldogsággal töltik el az embert.

A teázás már régóta a pihenés szimbóluma, a szünet ideje, amikor megállunk egy pillanatra. Így anélkül, hogy bármit vásárolnának, vagy a legújabb vásárlási irányzatokat követnénk, egy barátokkal közös relaxáló teázás során élvezhetjük a hygge életérzést, a felhőtlen boldogságot.

Ahelyett, hogy hagynánk, hogy számunkra hygge csak egy újabb divat hóbort legyen, inspirálhat minket arra, hogy naponta tudatosan gyakoroljuk. Gyakrabban hívjuk meg barátaikat teázni, legyünk nyitottabbak másokra, és koncentráljunk a jelen pillanatra. Ezáltal új élményekben lehet részünk, feltöltődhetünk,és megoszthatjuk életünk eseményeit, boldogságunkat másokkal is.

Kabooca ajánlatunk a hygge teázáshoz:

Prémium Genmaicha

A Genmaicha egy zöld tea keverék pirított rizzsel (genmai). A pirított rizs különleges ízt ad a teának és egy kellemes délutáni vagy kora esti ital, főleg hideg napokon. Tökéletes társasági, „lazulós tea”, a hygge élmény megteremtéséhez.

2.390 Ft/50g

Virágos fehértea

Édes és kellemes ízű tea, amelynek utóíze virágos, jázminos. A főzet halványsárga, illata pedig csábítóan kellemes. Könnyed társ egy mozgalmas nap után, segít megállni egy pillanatra és lazítani.

1.790 Ft/50g

BIO Honeybush

A Rooibos teához hasonló, koffeinmentes tea Dél-Afrikából, organikus/bio ültetvényről. Magas antioxidáns tartalmú, íze jellegzetesen édes és mézes. Mivel koffeinmentes így akár késő este is fogyaszthatjuk a baráti összejöveteleken és a gyerekek is bátran ihatnak belőle.

1.190 Ft/50g

http://quinteassential.co.uk/hygge-tea-happiness/