9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

Termoszba ajánlott teák

2017 Október 04

Termoszba ajánlott teák.

Mivel a hideg őszi reggelek már a közeledő télre emlékeztetnek bennünket, ezért ez egy remek alkalom arra, hogy még élvezzük a jó időt, amíg tart. Akár parkban sétálunk, vagy erdőben túrázunk, semmi sem élénkítőbb és frissítőbb, mint egy meleg csésze tea.

Végül is a folyadékfogyasztás fontos, ugye? Cipelés szempontjából mindegy, hogy a vizet vagy teát viszünk magunkkal, ezért miért ne vigyünk forró teát a következő kirándulásra?

Mire lesz szükségünk?

Először is szerezzünk be jó minőségű, szálas teát, amihez szükségünk lesz forró vízre és teaszűrőre a tea elkészítéséhez, amit termoszban vagy thermo bögrében magunkkal tudunk vinni. Vagy egyszerűen használjunk tea termoszt, amiben beépített teaszűrő van, így a tea rögtön elkészíthető benne.

A termosz vagy thermo bögre választásnál mindig ügyeljünk arra, hogy cseppmentesen záródó teteje legyen és minél tovább tartsa a hőt.

Milyen teát vigyünk a termoszban?

Alapvetően, néhány tea keserű vagy kellemetlen ízű lehet bizonyos idő elteltével. Néhány tea jobban bírja az ilyen jellegű tárolást, mint a többi.

Kiemelkedően „termoszbarát” tea a fekete tea, a gyógyteák és rooibosok. Pu-erh teák és a sütött Oolongok is jól viselik a termoszban történő tárolást.

A zöld teák és a zöld oolong teák vagy jól működik a termoszban vagy nem. Az antioxidánsok ezekben a teákban érzékenyek a hosszabb ideig melegen tartásra, ezért tapasztalhatjuk, hogy kedvenc zöld teánknak más az íze a termoszban töltött órák után. Az egyetlen módja annak, hogy kiderítsük, ha teszteljük őket.

A fehér teák gyengén teljesítenek termoszban. Kíméletes készítési eljárásuk miatt, a fehér teák nagyon gyorsan oxidálódnak, és akár a színük is teljesen besötétedhet a termoszban.

Miért hűl ki gyorsan a tea?

Ahogy iszunk a termoszból, egyre kevesebb tea lesz benne, ami nagyobb hőveszteséget okoz. Ha csak kis mennyiség maradt a termoszban, az nagyon gyorsan le fog hűlni. Továbbá, ha nyitva tartjuk a tetejét, akkor sokkal gyorsabban kihűl, mint amikor le van fedve.

A legfontosabb tudnivalók után pedig nem maradt más hátra, mit hogy magunkhoz vegyük kedvenc termoszunkat és irány a természet!

forrás: http://www.divinitea.com/organic-tea-blog/best-teas-for-travel/