9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

Zöld tea - természetes gyógymód megfázásra és infulenzára

2018 Február 20

Zöld tea - természetes gyógymód megfázásra és infulenzára

Az influenza szezon kellős közepén, érdemes odafigyelni a megelőzésre. Ha nem érzed jól magad de nem akarsz rögtön gyógyszereket szedni, akkor érdemes először kipróbálnod a természetes gyógymódokat, vagy akár a gyógyszeres kezelést is ki lehet egészíteni velük.

A kutatások továbbra is azt bizonyítják, hogy a természetes gyógymódok talán a leghatékonyabb (és természetesen leggazdaságosabb) módszerek közé tartoznak. Egy friss japán tanulmány bebizonyította a zöld tea gyógyító erejét az influenza elleni küzdelemben.

A zöld tea évezredek óta egészséges, valóságos elixír italnak számít. Több történet is létezik a tea felfedezéséről. Az egyik változat szerint a zöld tea jótékony hatását Shen Nong kínai császár akkor fedezte fel, amikor egy tealevél véletlenül beleesett a csészéjébe, amelyből éppen ivott. Shen beteg volt de a folyadék elfogyasztása után hirtelen jobban lett. Akárhogy is, a zöld teát a modern orvoslás megszületése előtt már betegségek gyógyítására és megelőzésére használták.

Egyre több tudományos kutatás bizonyítja a zöld tea előnyeit. A zöld tea hatékony gyógymódnak bizonyul megfázás és influenza esetén is.

A Shizuoka Egyetem kutatói idősek otthonában élőket tanulmányozták, akikre a megfázásban és az influenzában való megbetegedés nagy kockázatot jelent. A tanulmányban résztvevőket arra kérték, hogy naponta háromszor zöld teával gargarizáljanak. A vizsgálat végén a résztvevők jelentősen kevesebb arányban betegedtek meg influenzában vagy lettek náthások.

A zöld tea katekin nevű vegyületetet tartalmaz, amely egy antioxidáns és megerősíti az immunrendszert az influenza elleni küzdelemben. A tanulmány rámutatott arra is, hogy a zöld teával történő gargalizálás jótékonyabb hatású, mint pusztán meginni a teát. A tanulmány kimutatta, hogy a gargalizálás során hosszabb ideig érintkeznek a katekinek a vírusokkal, tovább maradnak a torokban, így nagyobb hatékonysággal fejtik ki gyógyító hatásúkat.

A zöld tea ma sokféle formában elérhető. Amit érdemes szem előtt tartani vásárláskor, hogy jó minőségű, szálas teát válasszunk. Elkészítésekor ügyeljünk a víz hőmérsékletére és az áztatási időre, hogy a lehető leghatékonyabb formában tudjuk elfogyasztani. (Teakészítéshez segítséget itt találsz https://kabooca.hu/pages/teakeszites). Tehát az influenzát és náthát megelőzhetjük rendszeres zöld tea fogyasztással és persze ne felejtsünk el majd gargarizálni sem!

forrás: https://www.naturalnews.com/030772_green_tea_flu.html