9.990 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás

Rólunk

A kaboocáról

Rólunk
Lelkes teaszeretőknek valljuk magunkat, akik a világ legnagyobb tea termőterületeiről a legérdekesebb fajtákat válogattuk össze, amihez praktikus kelléket is találtok nálunk. 

Küldetésünk,
hogy bebizonyítsuk, hogy a szálas tea elkészítése egyszerű és ezáltal gyarapítsuk a tea rajongók táborát. Nem kell hozzá más, mint minőségi szálas tea, egy szűrő és kedvenc bögréd!

Miért pont tea?
Mert a tea több…  Körülbelül három éve történt, hogy Berlinben egy kedves barátunknál először kóstoltunk zöld teát, ami másképp volt elkészítve, mint ahogy mi szoktuk. Mosolyogva néztük, hogy hőmérőt (!) tett a teavízbe és egy kis digitális órával mérte a 2 percet. Viszont az első kortyok után egy eddig ismeretlen világ nyílt meg előttünk. Azóta a teához való kapcsolatunk teljesen megváltozott, mindennapjaink része lett. Majd megérett a gondolat, hogy a teázás élményét osszuk meg mindenkivel és megszületett a kabooca.

És ami mindenkit foglalkozat, miért kabooca?
„A szenelőn forró kanna énekel, duruzsolása a sirámával a nyarat búcsúztató kabóca dalára emlékeztet.” Teakönyv (Okakura Kakuzo)

Valójában a kabooca, mint névötlet nem innen van, a Teakönyvvel a névadás után ismerkedtünk meg de most már tudjuk honnan jött az ihlet! :)